Reacția PLDM la proiectul ce prevede indexarea pensiilor: Adevărul este că vor scădea cu 13,7%

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a venit cu o reacție la proiectul care prevede indexarea cu 15% a pensiilor și altor prestații sociale, începând cu 1 aprilie. Potrivit formațiunii politice, decizia este „un nou fals tirajat de actuala guvernare”, precizând că, de facto, pensiile vor scădea.

„Potrivit legii, pensiile se indexează anual la 1 aprilie și nu se majorează, iar coeficientul de indexare constituie rata inflației la sfârșitul anului precedent. Rata inflației la sfârșitul anului 2022 a fost de 28,7%. Despre ce mărire a pensiei vorbim, dacă ei nici la indexare n-au respectat prevederile legale. Adevărul este că pensiile reale ale populației vor scădea cu 13,7% (28,7-15=13,7), datorită derogării de la lege operate de actuala guvernare”, se arată într-o declarație a PLDM.

Mai mult, formațiunea accentuează că „ceea ce într-adevăr s-a mărit, sunt salariile celor de la putere.”

În context, liberal-democrații au cerut guvernării PAS să înceteze manipulările și să guverneze pentru a aduce bunăstare reală pentru cetățeni.

Amintim că, din 1 aprilie 2023, pensiile și alte prestații sociale urmează să fie indexate cu 15%.

Potrivit unui proiect de hotărâre al ministerului Muncii și Protecției Sociale, aprobat miercuri, 22 martie, în cadrul ședinței de Guvern, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă va constitui 2.620,62 de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata