Reacția Președintelui Maia Sandu după atacul cu rachete rusești din Ucraina: „Atacurile împotriva civililor sunt crime de război”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnă atacurile care ar fi fost săvârșite în această dimineață de către armata rusă, asupra mai multor orașe din Ucraina, unde au avut de suferit civili.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Maia Sandu afirmă că „au avut de suferit oamenii din Kîiv, Lviv, Mîkolaiv, Zaporijjia, Ternopil, Jîtomîr și alte localități.”
„Bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile, care are loc și la această oră, trebuie oprită imediat. Atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar”, a scris Maia Sandu.
De asemenea, aceasta a adăugat că Republica Moldova este alături de oamenii din Ucraina, iar statul va oferi tot sprijinul celor care vor căuta adăpost în țara noastră.

 

Precizăm că, în dimineața zilei de astăzi, armata rusă ar fi atacat orașele Kiev, Dnepr, Livov, Jitomer, Harkov și Hmelnițk. În urma acestor atentate ar fi fost omorâte zeci de cetățeni civili și distruse clădiri și infrastructura.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata