Record de infectări în Statele Unite, în doar 24 de ore

Statele Unite au înregistrat un nou record printre numărul de infecții cu coronavirus într-o singură zi, cu peste 65.500 de cazuri suplimentare numărate în 24 de ore, conform datelor oferite de Universitatea John Hopkins. Numărul total de cazuri înregistrate în țară de la începutul pandemiei este acum de peste 3,11 milioane. Precedentul record a fost marți, când au fost înregistrate peste 60.200 de cazuri noi într-o singură zi.

Îngrijorarea cu privire la virus continuă să crească în Statele Unite, care de câteva săptămâni se confruntă cu un focar de infecții în sudul și vestul țării. Experții se tem că rata deceselor va urma rapid aceeași cale ca și cea a noilor infecții. 1.000 de oameni au murit de Covid-19 pe pământ american în ultimele 24 de ore, iar boala, până acum, a făcut 134.000 de victime în Statele Unite.

Anthony Faucci, cel care consiliază Casa Albă pe problemele legate de maladii contagioase, a lansat un avertisment.

„Cred că statele ar trebui să pună pe pauză, să ne uităm la ceea ce n-a mers bine și să încercăm să rezolvăm asta”.

Donald Trump a justificat numărul mare de infecție pe testările masive pe care le fac autoritățile. Statele Unite au efectuat deja peste 40 de milioane de teste, la o populație de 330 de milioane de locuitori.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata