Recorduri istorice de temperaturi aride în Statele Unite și Canada. Cele două țări, lovite de o caniculă infernală

Școlile și centrele de vaccinare împotriva Covid-19 s-au închis, testele olimpice de selecție s-au mutat și locuitorii s-au refugiat în centrele de „răcorire”: Canada de Vest și Statele Unite au bătut din nou noi recorduri de temperatură „istorice”.

În Portland și Seattle, două orașe mari din nord-vestul Statelor Unite recunoscute adesea pentru climatul lor rece și umed, temperatura a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată de la începutul măsurărilor, în 1940.

Ieri după-amiază, la aeroportul din Portland, au fost 46,1 grade Celsius și 41,6 grade la Seattle, conform datele făcute de US Weather Service.

Dar vestul Canadei ține încă palma. În Lytton, un sat la nord-est de Vancouver, mercurul a urcat până la 47,5 grade. Cea mai înaltă temperatură înregistrată vreodată în Canada a fost anterior de 45 de grade, în 1937.

În regiune, aparatele de aer condiționat și ventilatoarele sunt epuizate, în timp ce orașele au deschis centre de adăpostire. Campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 au fost anulate, iar școlile au fost închise.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata