Renato Usatâi: „Sunt gata să fiu sluga poporului”

27 august este data la care vom afla dacă liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul de Bălți, astăzi, într-o conferință de presă, în care a vorbit, printre altele, și despre dosarul și anunțarea sa în căutare în Federația Rusă.

Usatîi a îndemnat cetățenii să facă filmulețe în care să-și expună părerea privind participarea sa la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Vă rog frumos să înregistrați un scurt video. Este vorba despre 10-15-20 de secunde în care să vă expuneți: mergem în alegerile prezidențiale pentru o victorie. Noi nu discutăm doar despre o participare. Până pe data de 27 august. Avem o lună în care cetățenii pot să-și expună părerea. Dacă o să fie o susținere masivă, adică zeci de mii de mesaje video. Și nu contează dacă aveți cont pe Facebook sau alte rețele. Pentru mine este important să înțeleg că nu sunt candidatul din partea unui partid politic, dar sunt un cetățean care este susținut de foarte mulți cetățeni din Republica Moldova”.

În cadrul conferinței, Usatîi a comentat și faptul că a ajuns din nou în vizorul unui tribunal din Rusia, menționând că mandatul de arestare „este o măsură ilegală” și că „cineva a decis să-l distrugă ca om și politician”. Acesta spune că va prezenta și documente cu referire la acest caz.

Vineri, magistrații Curții de Apel Tverskoie din Moscova  au emis un mandat de arestare pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi, într-un dosar penal intentat pentru fraudă valutară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata