Renato Usatîi și-a anunțat revenirea în politică: „Le-am dat mai mult decât suficient timp pentru a-și demonstra capacitățile”

Renato Usatîi revine în politica din Moldova. Președintele Partidului Nostru a declarat, în cadrul unei conferință de presă, că este gata să își restarteze formațiunea politică, după ce le-a oferit suficient timp atât celor de la guvernare, cât și celor din opoziție, dar nici unii și nici alții n-au reușit să facă ceva concret pentru binele acestei țări.

„Eu cred că celor care ne guvernează le-am dat mai mult decât suficient timp pentru a-și demonstra capacitățile, mai mult de un an de zile. Totodată, am dat timp și opoziției să-și demonstreze capacitățile, ce fac ei în timp ce unii ne guvernează. ”, a spus Usatîi.

Lumea are nevoie de o altfel de guvernare și de o altfel de opoziție, lucru pe care l-am văzut și în sondaje, a adăugat Renato Usatîi.

„Am înțeles perfect că sunt foarte mulți cetățeni care își doresc reîntoarcerea mea pe arena politică. Vă spun și sursa. Pentru mine era important ce vor spune oamenii într-un sondaj. Anul trecut au avut loc două sondaje, iar la ultimul, din decembrie 2022, peste 20% s-au expus ferm că Usatîi trebuie să se întoarcă.”, a mai spus liderul PN.

Totodată, președintele PN zice că îi mai oferă încă o șansă președintelui țării Maia Sandu să resusciteze Moldova, deși el crede că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în vara acestui an.

„Dacă astăzi nu vor fi luate decizii de urgență și nu va fi creat acel Guvern anticriză pentru a salva Moldova, noi vom fi nevoiți să ajungem, nu doar la distrugerea țării, dar unica soluție va rămâne să mergem la alegeri parlamentare anticipate, care eu sunt sigur că vor avea loc înainte de alegerile locale din 2023.”, a adăugat Renato Usatîi.

În continuare, Partidul Nostru ar urma să se întrunească în cadrul biroului național politic pentru a-și discuta și stabili agenda pentru următoarea perioadă. Ulterior, conducerea formațiunii politice va face publică lista tuturor acțiunilor.

Renato Usatîi s-a retras din politica moldovenească, după eșecul de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata