Reprezentantul Parlamentului a cerut recuzarea unui judecător al Curții Constituționale

Reprezentantul Parlamentului a cerut recuzarea judecătorului Curții Constituționale, Nicolae Roșca. Președinta CCM a declarat că solicitarea nu poate fi admisă, pentru că a fost depășită etapa când putea fi înaintată cererea de recuzare, scrie TV8.

„Domnul Roșca a fost în perioada anilor 2017 – 2019 avocatul domniei sale precum și membrul partidului din care provine doamna președinte. Doamna președinte, anterior, deținând postul de prim-ministru, a participat nemijlocit la numirea domniei sale în funcția de judecător constituțional”, a spus reprezentantul Parlamentului.

„La etapa de pregătire, când am întrebat dacă sunt cereri de de recuzare, dumneavoastră ați declarat că nu aveți cereri de recuzare. Ați depășit etapa când ați fi putut înainta o cerere de recuzare. Circumstanțele pe care le-ați invocat acum sunt cunoscute întregii societăți, prin urmare, demersul dumneavoastră nu poate fi admis în etapa examinării de fond a sesizării”, a declarat Domnica Manole.

În replică, reprezentantul Parlamentului a spus că: „articolul 27 al Codului prevede că asemenea cerere de recuzare poate fi înaintată și pe parcursul examinării cauzei, dacă s-au constatat asemenea circumstanțe”.

Șefa statului s-a prezentat la ședința CCM la care se examinează sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. Maia Sandu a declarat că a venit personal la CCM pentru a-și prezenta punctul de vedere și a aduce argumentele juridice.

Maia Sandu a sesizat CC în data de 29 martie,privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. În textul sesizării, șefa statului a menționat că la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata