Republica Moldova a importat în premieră gaze naturale în sistem revers. Spînu: „Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici”

În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est. Despre aceasta a anunțat ministrul Instrastructurii și Dezvoltării Regioane, Andrei Spînu, pe canalul său de Telegram.

Potrivit lui Spînu, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina

„Am anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă. Acestă achiziție completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre”, a scris vicepremierul.

Astfel, stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, au ajuns la 157 de milioane de metri cubi.
„Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic”, a conchis Andrei Spînu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata