Rețelele de benzinării, care au majorat recent prețul la combustibil, au fost nevoite să revină la prețurile vechi, după solicitarea ANRE

Mai multe staţii PECO au scăzut astăzi preţurile la carburanţi, pentru prima dată în acest an. Decizia vine după ce Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a avertizat că va retrage licenţele companiilor petroliere care au făcut majorări ilegale în ultimele zile deşi instituţia a decis luni îngheţarea temporară a preţurilor.

În perioada 14 – 16 iuni mai multe companii au majorat preţurile la benzină şi motorină, încălcând astfel o decizie a ANRE prin care s-a interzis orice scumpire până la aprobarea noii metodologii de calcul a preţurilor. Companiile petroliere au fost obligate să revină la preţurile vechi, până la miezul nopţii.

La una dintre benzinăriile care a majorat preţul la carburanţi, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 20,60 de lei. Astăzi s-a ieftinit cu 24 de bani şi costă acum 20, 36 de lei. Un litru de motorină se vindea cu 16,99 de lei, astăzi s-a ieftinit cu 26 de bani şi costă 16, 73 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata