Revenco, despre ce se întâmplă în Ministerul Afacerilor Interne: „Am început curățenia”

Ministrul de Interne, Anna Revenco, spune că, de când a ajuns la șefia ministerului, au fost descoperite zeci de scheme care au „contribuit” la furtul banilor statului. Aceasta include, în special, achizițiile frauduloase. Potrivit șefului Ministerului Afacerilor Interne, aceasta și-a început activitățile în minister cu suprimarea acestor scheme și concedierea angajaților care sunt în contradicție cu legea. Revenco a remarcat că mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și-au dat demisia din proprie inițiativă, astfel că au fost deja acceptate peste 40 de cereri de demisie ale unor înalți funcționari.

Ministrul de Interne a spus că a găsit atât profesioniști dornici să lucreze în Ministerul Afacerilor Interne, cât și oameni care s-au folosit de această instituție pentru a înființa afaceri cu companii private prin care au fost jefuiți banii guvernamentali.

„În acest moment, accentul principal este pe punerea în ordine. Eliminarea factorilor toxici, excluderea practicilor dăunătoare. Am blocat o serie de licitații discutabile. Un audit intern efectuat la instrucțiunile mele a scos la iveală multe scheme frauduloase, scheme care au fost benefice pentru o serie de firme. De-a lungul anilor, o serie de companii și firme au fost acasă. Vorbim de achiziții de zeci de milioane în domeniul serviciilor de construcții. La achizitii în domeniul sistemelor informatice șia altor produse IT, echipamente mari șimici. În fiecare an cădeau în buzunarele cuiva zeci de milioane, iar acesta era prețul pe care cetățeanul l-a plătit de la bugetul de stat, fiind un preț mult mai mare decât cel real care ar fi putut fi plătit”, a spus Anna Revenco.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata