Revenco, după întâlnirea cu Ceban: „Este responsabilitatea Primăriei să doteze orașul cu semafoare inteligente”

„I-am spus domnului Primar General că Ministerul Afacerilor Interne are anumite competențe de dirijare a traficului, dar acestea țin mai degrabă de situații excepționale (atunci când nu funcționează corespunzător semafoarele, în cazul unor calamități, în perioada Sărbătorilor ori atunci când în oraș sunt anumite delegații de rang înalt)”, susține Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, după o întâlnire pe care a avut-o cu Ion Ceban, primarul capitalei, după ce acesta a cerut implicarea MAI în gestionarea traficului rutier din oraș, în condițiile unor ambuteiaje infernale, în acest început de toamnă.

Instituția Primăriei (inclusiv primarul și viceprimarii) are competențe foarte clare pe acest subiect (*art. 423 din Codul Contravențional), destule pentru a constata sau sancționa încălcările, și nu doar în trafic, inclusiv parcarea ilegală și comerțul stradal. Pentru acest lucru nu trebuie decât să fie desemnați funcționarii responsabili care să înceapă să facă ordine, conform art. 385 al aceluiași Cod Contravențional, potrivit MAI.

„Mă bucură faptul că Ion Ceban susține importanța unei conlucrări eficiente între instituții fără de care lucrurile nu pot evolua în direcția corectă, în final convenind să fie creat un grup comun de lucru format din specialiști în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul MAI, precum și reprezentanți ai Primăriei mun. Chișinău”, a completat Revenco.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata