Revenim la statul capturat? Ex-consilier al Premierului: PAS a uzurpat puterea în stat

Fostul consilier al Premierului Chicu, Vitalie Dragancea, a declarat în cadrul emisiunii Morari.live că PAS a uzurpat puterea în stat, iar despre democrație nici nu poate fi vorba, pentru că actuala putere face ce vrea. La un an de când a PAS a preluat puterea, Dragancea este de părerea că am asistat la epurări de cadre și presiune politică pe Procurata Generală care, la fel, a fost subordonată guvernării.

„Partidul politic de la conducere, dar mai exact e grupare, dar nu partid, a uzurpat puterea și nu o singură dată. A fost anul subordonării politice a multor instituții publice, printre care este și Procuratura. Și apropo vreau să vă amintesc că în octombrie anul trecut, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost scos din biroul lui de către mascați, ca noi abia a doua zi să aflăm că dânsul a fost arestat în baza unor screen shot-uri făcute de către un deputat, Lilian Carp, a unor investigații din presă. Și atunci întrebarea mea era, la ce ne mai trebuie Procuratură? Facem screen shot-uri și arestăm oameni.”, a declarat Dragancea.

 

Fostul consilier al Premierului Chicu a mai declarat că PAS a demonstrat incapacitate de a convețui și de a crea punți de comunicare cu opoziția parlamentară, care, la fel a fost trimisă acolo de către cetățenii țării. „Ei nici măcar nu încearcă să construiască punți de comunicare cu aceeași opoziție, dar opoziția tot reprezintă o parte din cetățenii Republicii Moldova, respectiv, trebuie auzită.”, a punctat Dragancea.

 

Fostul oficial a adus și exemplul fostului Președinte american, Barack Obama, care spunea că democrația presupune compromis chiar și când ai dreptate 100%. „100% poți avea dreptate, dar dacă vrei să faci un pas înainte împreună cu toți, tu trebuie să mergi la compromis, ceea ce nu face PAS.”, a mai adăugat acesta. Dragancea a atras atenția că din cauza defrișărilor masive ce au loc în prezent în puținele păduri care le mai avem, în curând va trebui de lansat un program național de aprovizionare cu tizic.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata