Rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-directorul SIS, Vasile Botnari

Bănuit de îmbogățire ilicită, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul fostului șef al SIS, Vasile Botnari, procurorii anticorupție au ridicat un telefon și un iPod.

Pe parcursul zilei de ieri, 29 martie 2022, procurorii anticorupție cu suportul ofițerilor Centrului Național Anticorupție, au efectuat percheziții la patru imobile și un automobil, în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică (art.330/2 alin.(2) din Codul penal), în care este vizat un ex-director al Serviciului de Informații și Securitate.

 

Prin urmare, ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

 

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat.

 

Menționăm că ex-directorul SIS a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuit nu a recunoscut.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata