România începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid. Doritorii, inclusiv moldovenii care dețin cetățenie română, o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să se programeze

România începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid. Doritorii, inclusiv moldovenii care dețin cetățenie română, o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să se programeze.

A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial, afirmă autoritățile de la București.

Rapelul sau supra-rapelul se face numai cu un vaccin ARN Mesager, Pfizer/BioNTech sau Moderna, indiferent de vaccinul făcut inițial.

(Sorin Baciu, Ministerul Sănătății al României)

„Deci, dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna. Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme”.

În acest moment, în România sunt active 635 de centre de vaccinare, în mediul urban și mediul rural. Pentru detalii, accesați site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui sau CNP-ului și a parolei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata