România: Un ministru și-a dat demisia, după ce s-a aflat că a copiat teza de licență

Ministrul Cercetării şi Inovării de la București, Florin Roman, şi-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaţilor faptul că este licenţiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

Rectorul UBB, Daniel David, susţine că a căutat în arhive şi nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susţinut că acuzaţia este nefondată.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș, ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict.

În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins!

Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata