România: Un nou record de infectări

Un nou record al numărului de infectări în România, la doar o zi de la raportarea celor mai multe cazuri de contaminare într-o singură zi. 614 cazuri noi au fost confirmate de autoritățile române și alte 17 decese, în doar 24 de ore, ceea ce este un record absolut pentru țara vecină. Peste 13.000 de teste au fost efectuate.

Șeful statului român a menționat că „pandemia a scos la iveală o economie dezechilibrată, lipsa investițiilor publice, productivitate scăzută”. Totodată, Klaus Iohannis a subliniat lipsa unei legislații coerente și bine gândite, justificând astfel numărul de cazuri mare din ultimele zile.

„Pandemia a scos la iveală o serie de fragilități precum o economie națională puternic dezechilibrată, lipsa investițiilor publice, productivitate scăzută și o capacitate administrativă redusă. Efortul autorităților române de a gestiona o criză de o asemenea anvergură a fost cu atât mai anevoios”.

România ajunge așadar la peste 30.700 de cazuri de contaminare. 22.500 dintre ele sunt considerate a fi tratate, iar 1834 de persoane au murit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata