Rusia nu aprobă planurile Turciei de a conduce o altă operațiune militară împotriva pozițiilor kurzilor din nordul Siriei

Rusia nu aprobă planurile Turciei de a conduce o altă operațiune militară împotriva pozițiilor kurzilor din nordul Siriei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a spus că un astfel de pas ar fi o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Arabe.

Observatorii notează că Ankara încearcă să rezolve diferențele cu Moscova pe această problemă pentru a evita escaladarea în regiune.

Turcia încearcă să extindă așa-numita zonă de securitate de 30 de kilometri de-a lungul granițelor sale. Potrivit Associated Press, milițiile kurde susținute de SUA sunt gata să colaboreze cu Damasc pentru a lupta împotriva unei posibile invazii turcești.

Săptămâna aceasta a devenit cunoscut despre exercițiile comune ale forțelor aeriene de la Moscova și Damasc. Comunicatul Ministerului Apărării sirian spune că 2 avioane de luptă rusești SU-35 și 6 avioane siriene MiG-23 și MiG-29 au simulat o coliziune cu avioane de luptă și drone ale unui inamic simulat. Ministerul a spus că manevrele au avut loc în apropiere de Înălțimile Golan, controlate de Israel, precum și în nordul și estul țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata