Rusia spune că nu ia în considerare folosirea armele nucleare „în acest stadiu” al războiului din Ucraina

Rusia spune că în acest stadiu al operațiunii militare din Ucraina nu i-a în calcul să folosească armele nucleare. Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat marți că Rusia folosește „numai arme convenționale”.

Discuțiile au revenit în ultimele zile asupra potențialului Rusiei de a folosi arme nucleare în războiul cu Ucraina. Anterior, fostul ambasador al Regatului Unit în Rusia a declarat pentru Sky News că „nu ar exclude” ca Vladimir Putin să ia această opțiune în cazul în care conflictul merge prost pentru el.

Kremlinul a părut astăzi, cel puțin la prima vedere, să minimizeze aceste temeri, după ce agenția de știri Interfax l-a citat pe ministrul de externe Serghei Lavrov care a spus „doar arme convenționale”, atunci când a fost întrebat dacă Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare în Ucraina, transmite Sky News.

Cu toate acestea, agenția de știri de stat RIA a prezentat o versiune mai completă a comentariului care conținea o diferență importantă.

„În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a spus Lavrov, potrivit RIA.

Referirea la „în această etapă” îi poate conduce pe unii la concluzia că observațiile sale au fost concepute pentru a acționa mai degrabă ca un avertisment decât ca o asigurare, mai scrie Sky News.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata