Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror general adjunct

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror general adjunct, iar Igor Popa a fost suspendat din funcția de adjunctul procurorului șef al municipiului Chișinău, șef al oficiului Ciocana, prin decizia de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor. Cei doi sunt cercetați pentru „îmbogățire ilicită”.

Ruslan Popov rămâne în izolatorul CNA, au decis magistrații Curții de Apel, unde a fost atacat cu recurs mandatul de arestare pe numele procurorului general adjunct suspendat din funcție.

Ruslan Popov, procurorul general adjunct, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită, susţine că situaţia din justiţia moldovenească e în dezastru, iar de vină sunt magistraţii. Declaraţia a fost făcută în sala de şedinţe a Curţii de Apel, cu puţin timp înainte ca să ajungă în arest preventiv.

Ruslan Popov a declarat că lipsesc magistraţii competenţi şi din această cauză sistemul este afectat de corupţie. O altă problemă este influenţa politicului asupra breslei.

Popov pledează nevinovat şi susţine că dosarele intentate pe numele său şi al procurorului general, Alexandr Stoianoglo, sunt comenzi politice. „Am încercat să facem cu Stoianoglo o procuratură independentă şi iată ce am ajuns”, a argumentat procurorul general-adjunct.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata