Ruslan Popov rămâne în izolatorul CNA, au decis magistrații Curții de Apel

Ruslan Popov rămâne în izolatorul CNA, au decis magistrații Curții de Apel, unde a fost atacat cu recurs mandatul de arestare pe numele procurorului general adjunct suspendat din funcție.

Ruslan Popov, procurorul general adjunct, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită, susţine că situaţia din justiţia moldovenească e în dezastru, iar de vină sunt magistraţii. Declaraţia a fost făcută în sala de şedinţe a Curţii de Apel, cu puţin timp înainte ca să ajungă în arest preventiv.

Ruslan Popov a declarat că lipsesc magistraţii competenţi şi din această cauză sistemul este afectat de corupţie. O altă problemă este influenţa politicului asupra breslei.

Popov pledează nevinovat şi susţine că dosarele intentate pe numele său şi al procurorului general, Alexandr Stoianoglo, sunt comenzi politice. „Am încercat să facem cu Stoianoglo o procuratură independentă şi iată ce am ajuns”, a argumentat procurorul general-adjunct.

Ruslan Popov a mai spus că procurorii anticorupţie nu deţin probe pentru a-i imputa infracţiunea de îmbogăţire ilicită: „Orice leu folosit în construcţia frigiderului pentru păstrarea fructelor a fost contabilizat”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata