S-a dat startul admiterii la USM

Atenție abiturienți. Cea mai mare universitate din Moldova, Universitatea de Stat demarează procesul de admitere la Licență și Masterat pentru anul de studii 2022-2023. Anunțul a fost făcut astăzi de prim-prorectorul USM, Otilia Dandara, care, în cadrul unei ieșiri la presă, a declarat că tinerii de la noi sunt așteptați să-și depună actele pentru noul an de studii, începând cu luni, 25 iulie, atât fizic, cât și online.

(Otilia Dandara, prim-prorector USM)

„Deci, 25 iulie și până pe doi august va fi perioada de depunere a dosarelor, așa cum am zis atât online, cât și fizic. Vom anunța rezultatele intermediare pe trei august. Depunerea actelor în original se va face între trei și șase august, iar rezultatele finale le vom anunța pe data de opt august.”

Pentru anul de studii 2022-2023, USM pune la dispoziția candidaților 1847 de locuri la buget, propunând candidaților la admitere și câteva programe de motivare, a adăugat Otilia Dandara.

Otilia Dandara, prim-prorector USM)

„Venim în fața candidaților la admitere cu 966 de locuri cu finanțare bugetară pentru ciclul I licență și cu 862 de locuri cu finanțare bugetară pentru ciclul II masterat. Pe lângă această ofertă generoasă venită din partea statului, USM mai propune un șir de programare de motivare a candidaților. De exemplu, bursa de excelență este adresată celor care au performanțe la olimpiadele internaționale și naționale.”

La concursul de admitere la studii superioare de licență pot participa deţinătorii diplomei de bacalaureat, ai diplomei de studii profesionale sau ai unui act echivalent de studii, recunoscut de structura abilitată pentru recunoașterea şi echivalarea actelor de studii şi calificărilor.

Universtiatea de Stat din Moldova oferă programe de studii universitare și postuniversitare la toate nivelurile de studii: licență, master și doctorat, în cadrul celor 11 facultăți și șase școli doctorale. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere, tinerii sunt îndemnați să acceseze pagina web www.admitere.usm.md.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata