Salvatorii şi pompierii din nordul ţării au fost ridicaţi pe alertă. Care e motivul

Peste 150 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost ridicaţi pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu scopul verificării nivelului de pregătire a efectivului în cazul declanșării situațiilor de urgență. În cadrul acțiunilor au fost antrenați angajații Direcțiilor Situații Excepționale Edineț și Soroca. Semnalul de alarmă a fost anunțat la ora 03:00, după ce efectivul de trupă  şi comandă s-au deplasat spre locațiile stabilite pentru desfășurarea exercițiului.

Astfel, 67 de angajați cu  17 unități de tehnică  din cadrul DSE Edineț s-au îndreptat spre Briceni, iar angajații DSE Soroca în număr de 76 de salvatori cu 19 unități de tehnică specială au ajuns în orașul Drochia.

Conform scenariului stabilit, angajații IGSU au avut misiunea de a instala în cel mai scurt timp сentre provizorii pentru refugiați cu capacitatea de a găzdui 300 de persoane aflate în dificultate. Salvatorii au instalat corturi în care au amplasat paturi pliante.

Totodată aceștia au amenajat bucătării de campanie, băi de câmp, Exercițiul salvatorilor a fost organizat pentru a evalua în mod real capacitățile de intervenție în situații de criză condiționate de situația la hotarele țării.

Astfel de aplicații sunt desfășurate sistematic pentru testarea și întărirea capacităților efectivului la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata