Săptămâna viitoare, Moldova va avea un Guvern

Republica Moldova va avea un nou Guvern începând cu săptămâna viitoare, până atunci urmând ca toate procedurile în vederea votării noului Executiv să fie trecute, susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Prezent miercuri în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Litvinenco a confirmat că începând de săptămâna viitoare în clădirea Executivului va veni o nouă echipă.

„Vom avea Guvern. Noi vrem să o facem repede, dar în egală măsură vrem să respectăm procedurile parlamentare, vom asigura absolut toate prevederile, inclusiv o dezbatere în cadrul Parlamentului, prezentarea din timp a programului și a listei, o analiză a comisiei juridice. Este suficient o săptămână. Sunt 14 zile, dar noi o vom face repede. Avem nevoie de pornirea motoarelor repede, dar cu respectarea tuturor procedurilor și rigorilor”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Potrivit procedurilor, premierul este desemnat în urma consultărilor cu președintele, acesta având termen de 15 zile să-și formeze echipa și să o prezinte în Parlament.

Sursa: Cotidianul.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata