Săptămâna viitoare, spun meteorologii, ne putem aștepta la ninsori

Sfârșitul de săptămână ne aduce alte valori maxime ridicate pentru această perioadă a anului, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care mai precizează că weekend-ul va debuta cu vreme instabilă.

Mai exact, potrivit sinopticienilor, mâine, cerul va fi în cea mai mare parte a zilei înnorat, respectiv precipitațiile s-ar putea să cadă pe arii restrânse. Totodată, în zonele joase, se va forma ceață, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Ce ține de valorile termice, sâmbătă, la Nord, acestea vor urca până la +4 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +5 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +6 grade.

În schimb, noaptea va fi un pic mai rece, cu valori termice care vor oscila între -3 și +1 grad Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, duminică, ar urma să scăpăm de ploile de scurtă durată, dar nu pentru mult timp. Or, mai anunță meteorologii, precipitațiile vor reapărea, începând cu săptămâna viitoare, când s-ar putea să cadă și primii fulgi de nea din această iarnă, ținând cont regiunea de sud-est a Europei se va afla sub influența unui ciclon puternic, care va aduce precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare abundentă, vânt sporit și înghețuri noaptea și ziua.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata