Șase tone de grâu sunt pe cale să fie exportate în Israel, anunță Alexandru Slusari

Compania Agrofloris Nord solicită de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) eliberarea certificatului fitosanitar, pentru a putea expora prima partidă de grâu în volum de 6000 de tone, stocat în portul Giurgiulești. Despre acest lucru a anunțat astăzi deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Slusari, fondatorul companiei Agrofloris Nord este firma cipriotă Trezeme Limited, proprietarul căreia este Vaja Jhashi.

Cele 6 de tone de grâu urmează să fie exportat în Isrtael, conform solicitării companiei exportatoare.

„Fondatorul companiei este firma cipriotă Trezeme Limited, proprietarul căreia este Vaja Jhashi. Destinația exportului – Israel. Vaja acționează. Autoritățile statale abilitate tac și nu interzic temporar exportul de grâu. Prețurile la mai multe produsele alimentare în ajunul Paștilor au explodat. Cineva provoacă scumpiri și la pâine”, afirmă Slusari.

Alexander Slusari spune că acest subiect nu poate fi abordat prin prisma unei singure acțiunii de PR politic, după care situația cu grâul din rezerva de stat să nu mai fie reflectată deloc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata