Scade numărul cazurilor de gripă

În Republica Moldova se atestă o descreștere continuă a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute. În perioada 30 ianuarie – cinci februarie, informează Ministerul Sănătății, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate 65 de cazuri de gripă sezonieră, față de 103 cazuri, câte au fost săptămâna anterioară. Din numărul total de bolnavi, 37 au fost spitalizați, din nou, un număr în scădere.

De asemenea, în intervalul de timp 30 ianuarie – cinci februarie, nu a fost înregistrat niciun caz de deces provocat de gripa sezonieră.

Astfel, de la începutul perioadei de monitorizare, adică din trei octombrie 2022, au fost înregistrate, în total, 1.442 de cazuri de gripă, 181.276 de cazuri de infecții acute ale căilor superioare și 7.561 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Pentru a menține tendința de descreștere a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute, Ministerul Sănătății reamintește populației că este important să purtăm măști de protecție, în special în transportul public și alte locuri aglomerate, să respectăm distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută, iar la primele simptome de gripă sau viroze sezoniere să ne adresăm medicului de familie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata