Se așteaptă noi sancțiuni din partea SUA? Ambasadorul Kent D Logsdon: „Sper că vom avea anunțuri viitoare de făcut”

Departamentul Trezoreriei SUA ar putea aplica sancțiuni și pentru alți oligarhi din Republica Moldova. Ambasadorul Kent D Logsdon spune că toate entitățile responsabile de colectarea informațiilor sunt în proces de lucru pentru a identifica și alți actori care au comis fărădelegi. Diplomatul american spune că procesul este unul îndelungat, întrucât pentru a aplica sancțiuni sunt necesare probe concludente, notează IPN.

Anul trecut, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva fostului președinte PDM, Vlad Plahotniuc și liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Sancțiunile SUA presupun blocarea oricăror tranzacții și furnizarea fondurilor, bunurilor sau serviciilor în beneficiul persoanelor sancționate. Ambasadorul Kent D Logsdon spune că astfel SUA ajută Republica Moldova în lupta cu corupția.

Potrivit diplomatului, procesul de sancționare a oligarhilor moldoveni nu s-a încheiat. În prezent, sunt colectate probe de la instituții private și publice care vor demonstra implicarea în ilegalități și a altor persoane din Republica Moldova.

„Ce se întâmplă când cineva este sancționat? Oricine este implicat în bussines-ul persoanei sancționate este raportat către Departamentul Trezoreriei SUA. Ideea este ca persoanelor care încalcă legea și fug să li se facă viața mai dificilă. Lucrul nostru nu s-a terminat. Continuăm să căutăm diferite persoane care comit fărădelegi. Dar noi avem foarte mare grijă, procesul nostru de identificare este foarte îndelungat. Atunci când analizăm o persoană, noi vrem s-o sancționăm doar dacă avem probe. Noi n-am terminat lucrul și ne uităm cu mare grijă la toate persoanele care ar trebui să fie sancționate. Sper că vom avea anunțuri viitoare de făcut”, a spus diplomatul american.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata