Ședința Parlamentului, boicotată, din nou, de opoziție

Ședința Parlamentului a eșuat, din nou, astăzi, după ce, ca și ieri, opoziția a boicotat-o, pronunțându-se împotriva procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe marginea a patru proiecte de lege, inclusiv rectificarea bugetului de stat pentru 2020.

Dacă reprezentanții fracțiunilor Pro Moldova și „Șor” nu și-au argumentat decizia, atunci cei din PAS și PPDA au declarat că aceste Legile trebuie să fie analizate și aprobate de către Parlament.

„Parlamentului nu poate fi deconectat sub niciun pretext, că e COVID, că nu e COVID. Chiar și în această situație pandemică, este și Parlamentul în plină linie. Și noi avem obligați fiind aleși de cetățeni să găsim timp și voință politică pentru a ne întruni și pentru a vota legile necesare pentru cetățenii noștri.”

„Noi nu vom participa astăzi la ședința Parlamentului în care se face figurația lui Ion Chicu. Este o sfidare spiritului și buchiei parlamentarismului, ceea ce se încearcă să fie realizată astăzi. Poziția noastră rămâne neschimbată.”

Decizii criticate dur însă de către reprezentanții coaliției PSRM-PD, care au ținut să menționeze că tot acest haos politic a fost creat conștiincios de grupul Candu – Șor, care acum provoacă alte probleme atât țării, cât și cetățenilor.

„Procedura de asumare a răspunderii este o procedură perfect constituțională și este atribuția constituțională a Guvernului. Guvernul vine de regulă, în practica internațională, în situații în care nu există certitudini, stabilitate politică și atunci când dubii rezonabile în funcționalitatea Parlamentului. Ne pare rău că colegii din Blocul ACUM s-au aliniat benevol mesajului domnului Candu și cetățeanului Șor.”

„Conștient sau inconștient, așa cum spuneam eu, opoziția veritabilă de dreapta face jocul celor care se ocupă insistent de destabilizarea situației din țară. Unde ne mișcăm, care sunt valorile adevărate? Eu cred că toți acești hoți care prin metode banditești au cumpărat deputați și și-au făcut formațiuni politice, în primul rând, ei trebuie să răspundă.”

În acest sens, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că săptămâna viitoare va fi convocat Biroul permanent, la care va fi luată o decizie în acest sens.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata