Șefii de la Serviciul Vamal și de la Serviciul Fiscal de Stat ar putea fi numiți și eliberați din funcție de către Guvern

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru un proiect de lege, care prevede modificarea procedurii de numire și de eliberare din funcție a conducătorului Serviciului Vamal și a Serviciului Fiscal de Stat.

Inițiativa legislativă prevede transformarea funcției de șef al acestor două instituții din funcționar public în funcție de demnitate publică. Așadar, propunerea de numire și eliberare din funcție a Serviciului Fiscal de Stat și al Serviciului Vamal va fi realizată de Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.

Autorii proiectului susțin că, prin modificările propuse, se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal, pentru care este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul.

Documentul urmează să fie dezbătut, în prima lectură, în plenul Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata