Șeful OMS: „Pandemia este departe de a se termina. 50.000 de oameni mor pe săptămână”

În fiecare zi, în Regatul Unit, aproape 40.000 de oameni noi sunt testați pozitiv pentru Covid-19. Contaminările nu scad, presiunea asupra serviciilor spitalicești este în creștere, dar guvernul britanic încă rezistă reimpunerii unor restricții precum purtarea obligatorie a unei măști și munca de acasă. El pariază totul pe vaccinare.

Mai mult, sâmbătă, 325.000 de oameni au primit o a treia doză, un număr record, dar tot mai mulți experți britanici alertează Downing Street: desfășurarea vaccinului nu este suficientă în sine.

Șeful OMS, care a participat la Summit-ul Mondial al Sănătății din Germania, Berlin, n-a dat un verdict despre modul în care este gestionată în general pandemia. El a subliniat că, cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” în lume, „pandemia este departe de a se termina”.

România a activat într-adevăr mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene. Echipamentele și medicamentele esențiale pentru a ajuta țara să contracareze epidemia de Covid-19 sunt pe drum sau vor fi în curând.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata