Șeful OMS spune că organizația mai are nevoie de 23 de miliarde de dolari în următorul an

Numărul de infecții și decese din cauza COVID-19 în lume crește pentru prima dată în două luni, amintind că pandemia este departe de a se termina. Acest lucru a fost declarat la un briefing, la Geneva, de către directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

După cum a subliniat șeful OMS, „pandemia persistă în mare parte deoarece accesul inegal la instrumente continuă să persiste”. Și pentru aceste necesități, OMS are nevoie de peste 23 de miliarde de dolari.

 (Tedros Adanom, șeful OMS)

„Astăzi, lansăm un nou buget de planificare pentru COVID-19, care necesită 23,4 miliarde USD pentru a îndeplini obiectivele globale și a livra țărilor fondurile necesare în următoarele 12 luni. Finanțarea integrală a acestei inițiative este o componentă critică a strategiei OMS, a planului de pregătire și de răspuns, planul nostru cuprinzător de a aduce pandemia sub control”.

Cu toate acestea, protestele din întreaga Europă continuă fără încetare, atât împotriva vaccinării în sine, cât și împotriva permiselor de sănătate, care au devenit practic singura modalitate de a reveni la normal.

Dar, de exemplu, în Bulgaria, protestatarii susțin că utilizarea pașapoartelor covid nu va rezolva focarul din țară, ci doar va agrava dificultățile economice ale acesteia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata