Șeful PA a făcut publice rezultatele activității instituției din ultimul an

Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin și adjuncții săi, au susținut astăzi, 1 august, o conferință de presă în care au prezentat rezultatele instituției din ultimul an și au anunțat previziunile pentru următoarea perioadă.

Preț de aproape o oră, șeful de la PA a făcut publice rezultate obținute în dosarele de rezonanță precum frauda bancară, laudromatul rusesc dar și rezultatele din dosarele foștilor demnitari. Conducătorul de la Anticorupție a cerut majorări de salarii pentru procurorii anticorupție și modificări legislative care vor ușura activitatea acestor procurori.

Veronica Dragalin a menționat că recent ofițerilor CNA le-a fost majorat salariul, iar procurorilor – nu. Ea a spus că instituția pe care o conduce are nevoie de un sediu mai mare și de o direcție responsabilă de presă, comunică MOLDPRES.

Aceasta a cerut mai multe modificări legislative care ar permite o activitate mai prolifică pentru procurori și majorarea amenzilor și a pedepselor pentru acte de corupție. Ea a solicitat și ședințe de judecată consecutive dar și modificări la lege ce ar permite efectuarea perchezițiilor la deputați precum și demnitari de stat fără a fi necesar acordul mai multor instanțe.

Dragalin a criticat modificările operate ieri de deputați la legislație și a opinat că acestea vor afecta activitatea PA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata