Senatul SUA, acord privind punerea sub acuzare a lui Trump

Procurorii democrați vor detalia acuzațiile împotriva lui Donald Trump, acuzat de „incitare la insurgență”, după ce au încercat să facă impresie în prima zi a procesului său din Senat prin lansarea unui videoclip șocant al asaltului organizat asupra Capitoliului. Acest proces, o „instrumentalizare politică”, va „sfâșia” Statele Unite, a avertizat un avocat al lui Donald Trump.

Cu sprijinul puternic al multor republicani, miliardarul are șanse foarte mari de a fi achitat, poate încă de la începutul săptămânii viitoare. Acum departe de Casa Albă, rămânând neobișnuit de discret de la luxoasa sa reședință din Florida, Trump nu va veni să depună mărturie.

Procesul de „impeachment” va continua apoi în fiecare zi, cu excepţia zilei de sâmbătă, la cererea unui avocat evreu al lui Trump, şi va fi reluat duminică, cu perspectiva de a se finaliza săptămâna viitoare în cazul în care nu vor fi convocaţi martori.

La 6 ianuarie, sute de susținători ai fostului președinte SUA au asaltat Capitoliul după un discurs aprins în care Trump a afirmat că înfrângerea sa electorală din 3 noiembrie a fost rezultatul unei fraudări masive. Cinci persoane, inclusiv un polițist, au murit în timpul atacului pe care susținătorii lui Donald Trump l-au dat asupra clădirii Congresului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata