Serghei Lavrov neagă acuzațiile Maiei Sandu: „Dorim să avem o legătură prietenoasă cu Moldova”

Și reacțiile Rusiei, privind declarațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, vina una după alta. Astfel, după ce, marți dimineață, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a declarat că acestea sunt nefondate, astăzi a venit și rândul lui Serghei Lavrov să se expună pe marginea acestui subiect.

În timpul discursul său, susținut în plenul Dumei de Stat, ministrul rus de Externe a declarat că prin aceste declarații, Chișinăul dorește să facă uitate eșecul politicilor sale socio-economice.

„Administrația Sandu, din care fac parte tot mai mulți cetățeni români, a dorit să scape vina pentru eșecul politicilor sale socio-economice, care provoacă tot mai multe resentimente în societate. Noi reiterăm că aceste metode nu sunt în interesul nostru, pentru că dorim să avem o legătură prietenoasă cu Moldova, dar, în prezent, acest lucru este un drum cu două căi”, a spus Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov a mai declarat că Occidentul și Ucraina ar fi exercitat presiuni asupra Republicii Moldova pentru a submina poziția Rusiei în problema reglementării transnistrene, cerând retragerea trupelor rusești de menținere a păcii din regiune.

Rusia respinge categoric informațiile făcute publice de către președintele Moldovei Maia Sandu, cu privire la un plan de destabilizare a situației politice din țara noastră, adugând că astfel de declarații, construite în stilul manevrelor clasice, pe care le utilizează deseori SUA, alte țări Occidentale și Ucraina, sunt absolut nejustificate și lipsite de dovezi.

Cu toate acestea, la fel, astăzi, într-o conferință de presă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța și partenerii săi au convenit să intensifice sprijinul pentru apărare pentru Moldova și alte țări „aflate în circumstanțe de risc”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata