Sergiu Fântână, președintele raionului Fălești, prins de două ori beat la volan, refuză să plece din funcție, chiar dacă instanța îl obligă

Sergiu Fîntîna nu se lasă bătut. Acesta se ține scai de fotoliul de președinte al raionului Fălești. Asta deși, în data de 5 iulie curent, Curtea de Apel Bălți a luat o decizie irevocabilă și incontestabilă cu privire la suspendarea sa din funcția de președinte de raion. Între timp, Sergiu Fîntîna semnează acte, folosește automobilului de serviciu și refuză să dea cheile de la birou, scrie nordnews.md

„În caz contrar, sun la poliție, la 112 și anunț poliția să vină și să ridice bunurile conform deciziei Curții de Apel.

– ВПЕРЕД!

– Asta ce înseamnă?

– ВПЕРЕД înseamnă ВПЕРЕД, înainte.”

Veaceslav Tambur a fost numit în funcția de președinte interimar pe 16 aprilie, însă din motiv că Fîntîna nu semnează actele de primire-predare, primul nu-și poate exercita funcție pe deplin.

„A pierdut judecata și la Curtea de Apel Bălți, pe 5 iulie a avut loc ultima ședință. De atunci, dumnealui vine la lucru și nu-mi transmite mie cheile, nici mașina, nici biroul. Nu se conformează deloc deciziei Curții de Apel. Merge cu mașina, este și o foaie de parcurs pe care a semnat-o, folosește biroul și ștampila Consiliului Raional. Pentru dumnealui este mai important ce spune Dodon, președintele Partidului Socialist și execută numai indicațiile partidului, nu execută ceea ce spune legea, negru pe alb”, a spus Veaceslav Tambur,  președinte interimar, rnl. Fălești.

Din același motiv, consilierii raionali nu și-au ridicat salariile pentru ultima ședință.

„A avut loc ședința consiliului acum o lună, iar noi nu am primit încă salariul pentru această ședință. Nu cunoaștem de ce nu semnează, a fost suspendat din funcție, dar demisia nu și-a dat-o și nici nu semnează ca noi să primim banii. Suntem nevoiți să întocmim noi o plângere”, a spus Ion Dabija, consilier raional.

Vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav Fusu, susține că Sergiu Fîntîna face abuz de putere, primește în continuare salariu și se folosește ilegal de bunurile Condiliului Raional.

„Face abuz de putere, abuz în serviciu, dumnealui vine la serviciu, primește un salariu, se plimbă cu mașina Consiliului Raional, atât în scop de serviciu, nu știu care sunt ele, cât și în scopuri personale. Dumnealui face aluzii că ar fi depus o cerere de chemare în judecată. Este implicată și Cancelaria de Stat. Din câte cunosc nu exestă nicio încheiere a instanței de judecată care ar putea suspenda executarea actului executoriu și anume decizia Curții de Apel din 5 iulie 2021”, vicepreședintele rnl. Fălești, Veaceslav Fusu.

Sergiu Fîntîna se încurcă în declarații. El spune că decizia primei instanțe este ilegală și că a contestat-o din nou la Judecătoria Bălți, asta deși, o astfel de procedură nu există. În data de 5 iulie, Fîntîna a primit deja decizia Curții de Apel Bălți, care a constatat respingerea recursului împotriva încheierii Judecătoriei Bălți, din 28 aprilie 2021. Mai mult, ultima decizie a fost deja publicată în monitorul oficial.

„Eu activez în cadrul legal, este o decizie a Consiliului cu privire la suspendare, dar în fond, ea este atacată în instanța de judecată. Atâta timp cât ea este în litigiu, eu sunt în drept să-mi execut atribuțiile. Decizia în fond este ilegală, nu există așa procedură de suspendare a președintelui, este procedură de demitere. Se va expune instanța de judecată, abia atunci noi vom avea o claritate 100/100

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata