Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, după mesajul de ieri al Procuraturii: „Stoianoglo nu a fost și nu este independent”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a reacționat dur la mesajul de ieri al Procuraturii Generale, care a criticat atacul puterii politice la adresa acestei instituții.

„Am văzut reacţia uşor obraznică a Procuraturii Generale. Sper că nu a fost redactată la Londra, chiar dacă nu m-aş mira. Fără a intra în mari discuții teoretice, vă spun ce înţeleg eu prin statul de drept. Statul de drept este atunci când hoţii stau la puşcărie, dar nu la Londra.

Statul de drept este atunci când procurorii nu lasă să iasă din ţară un miliard şi se fac că plouă. Statul de drept este atunci când deciziile judecătoreşti nu se vând ca la piaţă, iar dreptatea nu este doar numai pentru cei care au maşini şi vile scumpe şi milioane furate pe cont. Şi mai ştiu ceva. Toate problemele în justiţia noastră vin de la impunitate, atunci când hoţii nu se tem că vor fi pedepsiţi. Dar aceste timpuri au trecut. Şi oamenii vor vedea asta în curând”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata