Serviciul de Informații și Securitate împlinește 30 de ani de la fondare

Serviciul de Informații și Securitate aniversează astăzi 30 de ani de activitate. Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, le-a adresat cu acest prilej un mesaj de felicitare ofițerilor de securitate, subofițerilor, veteranilor și tuturor angajaților instituției.

În cele trei decenii de activitate, Serviciul a trecut prin mai multe etape de reorganizare și eficientizare pentru a deveni o instituție adaptată la provocările noului climat de securitate, anunță instituția într-un comunicat de presă.

„Vreau să vă mulțumesc pentru munca pe care o depuneți întru apărarea intereselor naționale. Oricare ar fi domeniul de activitate, aportul vostru este incontestabil și face ca instituția să se impună drept un partener credibil în fața serviciilor de informații la nivel regional și internațional, precum și o instituție cheie a sistemului securității naționale.

Exprim înalte aprecieri profesionalismului și sacrificiului de care dați dovadă, demnității și valorilor etice pe care le manifestați, spiritului de echipă care în cele din urmă generează succesul instituțional.

Cred că în această zi semnificativă pentru noi, ofițerii de informații, avem datoria morală să adresăm mulțumiri oamenilor dragi pentru sprijinul necondiționat și înțelegerea de care ne bucurăm în realizarea onorabilă a atribuțiilor de serviciu. Familiile noastre simt pe deplin limitările și restricțiile impuse de profesie și în același timp alimentează sentimentul de patriotism, care este esențial pentru realizarea misiunii de asigurare a securității naționale”, se arată într-un mesaj transmis de Esaulenco.

Legea prin care Serviciul de Informații și Securitate a fost scos din subordinea Președintelui Republicii Moldova și trecea în subordinea Parlamentului, votată de PSRM – ȘOR, pe fundalul protestelor opoziției este neconstituțională. Decizia a fost pronunțată marți, 27 aprilie, de către Înalta Curte.

Alexnadru Esaulencoa fost numit director al Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei în 2019. Cu votul a 59 de deputați, Esaulenco, care a fost director-adjunct până atunci, îl succedea pe Vasile Botnari, cel care a fost demis pe 8 iunie de PSRM-ACUM, pe fondul acuzațiilor legate de colaborările cu Partidul Democrat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata