Serviciul de Informații și Securitate infirmă acuzații AUR: „SIS nu monitorizează partide politice, dar corectitudinea acțiunilor acestora în scopul identificării și excluderii oricărei imixtiuni și influențe externe asupra proceselor democratice din Republica Moldova”

În contextul declarațiilor apărute în spațiul public cu privire la pretinsele informații despre anumite partide și candidați înscriși în cursa scrutinului parlamentar, Serviciul de Informații și Securitate comunică următoarele, după ce mai mulți reprezentanți ai AUR s-au adunat în fața instituției, cerând audiență la Directorul SIS, Alexandr Esaulenco.
SIS dezavuează și dezminte aceste informații și reconfirmă poziția de respectare univocă a legislației naționale și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Totodată, în calitate de instituție cu atribuții în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul are în vizor evenimentele cu potențial de a genera riscuri la adresa securității, produsul analitic fiind remis beneficiarilor legali pentru a lua decizii în consecință.
În pofida oricăror insinuări, menționăm că SIS nu monitorizează partide politice, dar corectitudinea acțiunilor acestora în scopul identificării și excluderii oricărei imixtiuni și influențe externe asupra proceselor democratice din Republica Moldova.
Mai mult ca atât, acțiunile SIS nu se realizează în baza unor indicații, ci în strictă conformitate cu cadrul legal ce reglementeaza activitatea serviciului special.
Instituția, în repetate rânduri, a făcut declarații în cadrul cărora și-a reafirmat hotărârea de a-și menține echidistanța și neutralitatea în activitatea de zi cu zi și va rămâne concentrată pe îndeplinirea misiunilor în vederea asigurării securității naționale a Republicii Moldova.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata