Serviciul Fiscal de Stat va monitoriza la data de 01 septembrie 2023 activitatea de comerț cu flori

Serviciul Fiscal de Stat va monitoriza, la data de 01 septembrie 2023, adresele de prestare a activității de comerț cu flori vii și aranjamente florale.

Acțiunea are drept scop prevenirea comerțului ilicit cu flori vii, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Pe parcursul monitorizării, se va asigura verificarea deținerii și utilizării conforme a mașinilor de casă și control cu memorie fiscală, a registrului MCC/IF și corectitudinea completării acestuia de către comercianții care desfășoară activitate în perimetrul pieței.

Este important de menționat că, acțiunea are scop de prevenire și educare în cadrul căreia nu se va exercita control fiscal, respectiv nu se vor aplica sancțiuni.

Totodată, în caz de depistare pe durata monitorizării a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, contribuabilul va fi avertizat despre răspunderea stabilită de legislația în vigoare.

Reieșind din cele menționate supra, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata