Și britanicii impun purtarea obligatorie a măștilor

Marea Britanie a introdus obligativitatea purtării măștilor în magazine, bănci, stații de autobuz, la poștă în mall-uri și în aeroporturi. Potrivit noilor reglementări, clienții trebuie să poarte măști, însă personalul mall-urilor sau supermarketurilor nu este obligat.

Cetățenii care nu respectă aceste reguli vor fi amendați cu până la 100 de lire sterline. Copiii sub 11 ani și cei cu anumite dizabilități vor fi scutiți de purtarea măștii. Magazinele pot interzice intrarea oricărui cetățean fără mască, iar dacă clienții refuză să se conformeze, angajații pot apela la sprijinul poliției.

În bănci sau în oficiile poștale și alte întreprinderi, angajații vor putea solicita oamenilor să înlăture masca pentru a putea fi identificați mai ușor.

Premierul Boris Johnson are aproape deja un an de când se află în fruntea guvernului britanic, un an marcat de Brexit, dar, evident, și de pandemie, care a ucis peste 45.000 de persoane în Regatul Unit, devenind prima la acest capitol pe continentul european.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata