Simona Halep apare pe lista participanților la US Open 2023

Simona Halep, locul 55 WTA, audiată recent în scandalul de dopaj care o ține pe bară de luni de zile, apare pe lista preliminară a tenismenilor înscriși la US Open 2023, transmite digi24.ro.

Organizatorii turneului de Grand Slam de la New York au prezentat, miercuri, lista preliminară a tenismenilor înscriși la ediția din 2023, iar pe ea apare și Simona Halep.

În dreptul Simonei Halep este trecut un asterisc, iar organizatorii au precizat că sportiva încă este suspendată provizoriu.

În acest an, deși era tot suspendată provizoriu, Simona Halep nu a apărut pe lista participanților la niciun alt turneu. Pe lista pentru tabloul principal mai sunt, dintre românce, Irina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) şi Patricia Ţig (65 WTA – clasament protejat).

Mai sunt pe listă, la categoria Alternates to Main Draw, Jaqueline Cristian (123 WTA), Gabriela Ruse (158 WTA), Irina Bara (218 WTA) şi Gabriela Lee (335 WTA).

Suspendată provizoriu din octombrie 2022, Simona Halep a primit această sancțiune pentru un test antidoping efectuat chiar la US Open, în 2022, test care scotea la iveală prezența roxadustat, o substanță interzisă, în organismul său.

După multe amânări, Simona Halep a fost audiată la Londra în procesul de dopaj la finalul lunii iunie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata