Sindicaliștii cer acordarea premiului anual. Răspunsul deputatului PAS, Dan Perciun

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a organizat, în această dimineață, un protest pașnic în fața Parlamentului. Mai exact, participanții critică proiectul politicii bugetar-fiscale și proiectul bugetului de stat pentru 2022 care lasă angajații în sistemul bugetar fără premiul anual.

„Dragi legiuitori, astăzi, aici, suntem pentru a ne revendica niște drepturi oficiale, drepturi care au fost puse prin lege. Anul 2020, an pandemic, noi am muncit cel mai mult, ca, pe final, la sfârșitul anului, să nu beneficiem de acest drept – un premiu anual”.

Deputatul PAS Dan Perciun susține că pentru acest an, dar și pentru anul viitor, sunt finanțe prevăzute pentru plata premiului anual pentru angajații în sistemul bugetar. Potrivit lui Perciun, sindicatele ar cere banii doar pentru anul 2020, ceea ce „este un efort suplimentar de circa 600 de milioane de lei, fapt care nu poate fi realizat”.

(Dan Perciun, deputat PAS)

„Pentru anul 2021, premiul anual va fi acordat. Și pentru anul 2022. Sunt resurse necesare pentru a achita aceste plăți pentru bugetari. Subiectul discuției este premiul anual pentru 2020, care nu a fost bugetat de guvernul Chicu, care în fostul buget adoptat de fosta majoritate parlamentară nu a fost prevăzut”.

Vineri a fost dat aviz la amendamentele proiectelor Legii bugetului de stat pentru anul 2022 și Legii pentru modificarea unor acte normative care prevăd că premiul anual pentru salariații din sectorul bugetar pentru anul 2020 nu va fi achitat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata