SIS confirmă cele spuse de către Volodimir Zelenski: „Au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului”

Urmare a declarațiilor făcute astăzi de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) informează printr-un comunicat de presă că confirmă recepționarea informațiilor respective de la colaboratorii din cadrul serviciilor secrete ucrainene. 

În același timp, instituția menționează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

„În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice. În acest moment, nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare. Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”, a mai comunicat SIS.

Amintim că, liderulucrainean, Volodimir Zelenski a declarat joi, 09 februarie, că Ucraina ar fi intrat în posesia unui plan al Rusiei de a distruge democrația în Republica Moldova pentru a prelua controlul asupra țării.

Vorbind la un summit special UE, la Bruxelles, Zelenski a spus că, de îndată ce a înțeles semnificația documentului, a informat-o despre el pe președinta Maia Sandu.

Zelenski a mai spus că nu știe dacă planul este pus în aplicare sau nu, dar este foarte asemănător planurilor rusești împotriva Ucrainei sau altor țări europene.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata