Sistemul de ordine și securitate publică al MAI ar putea fi reformat. Ce modificări ar urma să fie introduse

Sistemul de ordine și securitate publică al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea fi reformat. La ședința de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu, a prezentat un concept în acest sens, potrivit direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Prin implementarea acestui concept, autoritățile ar urmări asigurarea principiului coordonării unice a forțelor de ordine și securitate publică, dar și repartizarea eficientă și rațională a resurselor umane și economice.

„Consolidarea sistemului de ordine și securitate publică al MAI va avea drept rezultat reducerea timpului de reacție din momentul recepționării apelului, prezența mai multor echipaje în localitățile din țară și optimizarea funcțiilor de conducere.”, se arată în comunicat.

Autorii inițiativei propun crearea unui bloc unic al subdiviziunilor de ordine și securitate publică ale MAI, din care să facă parte Inspectoratul Național de Investigații, Inspectoratul Național de Securitate Publică și Inspectoratul Național de Carabinieri. Acest lucru ar avea drept rezultat garantarea unei intervenții rapide. De asemenea, se mai planifică reducerea numărului de direcții regionale de poliție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata