Situația privind COVID-19, alarmantă la Chișinău

Chiar dacă, la nivel național, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul Coronavirus a scăzut față de sfârșitul anului 2020, numărul de cazuri grave și foarte grave în municipiul Chișinău este în creștere. Astfel, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, s-a declarat că-n capitală rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită.

„Rămânem în continuare în alertă epidimiologică sporită, chiar dacă se atestă o mică diminuare a morbidității a infecției COVID-19. Incidența este încă mare. Persistă prezență cazurilor grave și cazurilor foarte grave. În municipiul Chișinău la ziua raportării sunt 64.460 de cazuri confirmate, recuperate – 49.511. Totodată, au fost înregistrate 1633 de decese. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani și persoanele de peste 60 de ani”.

Totodată, oficialul a declarat că, la moment, 680 de pacienți sunt internați cu diagnosticul de COVID-19.

„La ziua de ieri, în spitalele municipale au fost internați 680 pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care: 52 de pacienți au fost internați în stare foarte gravă, 232 pacienți în stare gravă și alți 380 pacienți în stare medie”.

În context, Tatiana Bucearschi a venit și cu un mesaj către chișinăuieni, îndemnându-i să respecte și-n continuare regulile anti-COVID, odată ce specialiștii estimează că, în perioada imediat următoare, numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus pe teritoriul municipiului Chișinău va crește.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata