Slusari: „Din rezerva de stat a fost eliberat grâu din anul 2016”

Vicepreședintele Platfomei DA, Alexandr Slusari insistă asupra extinderii restricțiilor privind exportul de grâu din rezerva de stat, aceasta fiind singura soluție pentru ca securitatea alimentară a Moldovei să fie în afara oricărui pericol.

Astfel, printr-o postare pe facebook, Slusari a făcut publice actele în care sunt indicate rezultatele expertizei a 17 tone de grâu, aflate în portul Giurgiulești.

„Pentru 17 mii tone. Este indicată roada grâului 2020, deși se cunoaște că din rezerva de stat a fost eliberat grâu din anul 2016. Glutenul 22, deși grâul din rezerva de stat a avut alt indicator de gluten. Sau expertiza este falsificată sau grâul din rezervă a fost amestecat cu alt grâu”, a scris Slusari.

În context, fostul deputat mai menționează că după 30 aprilie, cele 17 mii de tone de grâu ar urma să fie exportate, iar, în context, Slusari solicită ca restricția privind exportul grâului să fie prelungită.

Amintim că potrivit deciziei anterioare a Cabinetului de miniștri, restricții temporare la exportul de grâu, urmare a scandalului de la Giurgiulești, au fost impuse până pe 12 aprilie. Decizia a fost luată după solicitarea șefului statului, Maia Sandu, care a parvenit după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata