Socialistul Burduja a sesizat în mod repetat ANI pentru a-l supune controlului pe Andrei Spînu, secretarul general de la Președinție

Socialistul Burduja a sesizat în mod repetat ANI pentru a-l supune controlului pe Andrei Spînu, secretarul general de la Președinție. Burduja susține că Spînu ar fi încălcat modul de completare a declarației de avere și interese personale. Mai exact, secretraul ar fi omis informații despre vânzarea unor imobile ale familiei.

Potrivit deputatului socialist, în declarațiile de avere din anii 2015 – 2018, Andrei Spînu a declarat un apartament cu o suprafață de peste 104 metri pătrați, cu valoare cadastrală de 366,056 lei, achiziționat în 2013 și o încăpere cu suprafața de 3,2 m2 dobândită în anul 2014.

„Însă declarația cu privire la avere și interese personale întocmită la numirea în funcție de Secretar General al Guvernului pe data de 17 august 2019, nu mai conține informație cu privire la deținerea cu drept de proprietate al apartamentului și încăperii cu suprafața de 3,2 m2. La sfârșitul anului Spînu a indicat date referitoare la vânzarea unui apartament și debara efectuată în anul 2018. Andrei Spînu a încălcat astfel modul de completare a declarației, când a omis aceste informații, despre vânzarea imobilelor”, susține Burduja.

Deputatul socialist sugerează că Andrei Spînu că ar fi încheiat un „act juridic simulat” în legătură cu vânzarea unui imobil și îl acuză de „îmbogățire ilicită”.

„Nu cred că este corect ca veniturile obținute, indiferent de zona din care sunt obținute – offshore, non-offshore, pentru că și în non-offshore poți să ascunzi anumite venituri, să nu fie declarate și să nu se achite taxă acolo unde este reședința fiscală a celor care fac acele afaceri. Ceea ce eu am considerat că, indiferent de unde sau în ce jurisdicție va fi compania pe care o dețin, să declar toate veniturile la Inspectoratul Fiscal din Republica Moldova”, declara anterior Andrei Spânu, secretarul general al Președinției.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata