Șoferii achită cu doi lei mai mult pentru carburanți, chiar dacă prețul petrolului la bursele internaționale a scăzut, iar petroliștii din Moldova nu l-au modificat

Șoferii achită cu doi lei mai mult pentru carburanți, chiar dacă prețul petrolului la bursele internaționale a scăzut, iar petroliștii din Moldova nu l-au modificat.

Declarația îi aparține vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Slusari, care s-a adresat către Biroul permanent al Parlamentului cu inițiativa de a audia Consiliul Concurenței la următoarea ședință a Legislativului.

Acesta spune că deja timp de o lună cetățenii achită nejustificat aproape doi lei per litru de benzină și motorină. Costul petrolului a scăzut din 3 martie de la 70 la 61 de dolari pe baril, dar în Moldova, cartelul petroliștilor ține artificial prețurile la carburanți la nivel înalt, zice Slusari.

De la începutul acestui an, în țară, combustibilul s-au scumpit de șase ori la rând.

Reprezentanții Consiliului Concurenței și ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost audiați în Parlament în luna martie. Deputații au acordat vot de neîncredere și au cerut demisia conducerii, dar asta nu a avut vreun efect juridic.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata