Șoferul care a lovit doi bicicliști la Stăuceni, dintre care unul a murit, condamnat la șase ani de închisoare

Fiodor Boicu, șoferul care a spulberat pe șosea doi bicicliști minori, la Stăuceni, provocând decesul unuia dintre ei, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis, transmite echipa 902.

Decizia a fost pronunțată pe 20 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Nu văd corectă, aș pleda pentru modelul unei închisori de tip închis. Și bineînțeles că nu sunt de acord cu termenul. 6 ani pentru viața unui om, de copil, care voia să devină campion mondial, să meargă înainte. S-a antrenat ani la rând. Vara aceasta trebuia să meargă deja la competiții în Polonia, Ungaria, România, Italia. Avea toată viața înainte și o simt ca o batjocură față de noi, părinții și față de întreaga societate. Sunt mulți ca și mine”, a spus tatăl.

Amintim că șoferul care i-a spulberat pe șosea pe bicicliștii minori a fost anterior plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr. 13, iar ulterior, mandatul a fost prelungit. Totodată, judecătorii au dispus ca șoferului să îi fie suspendat dreptul de a conduce mijloace de transport până la o sentință definitivă.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata