Șoferul vinovat de producerea accidentului de la Botanica, plasat în penitenciar pentru 30 de zile

Șoferul vinovat de producerea accidentului de la Botanica a fost plasat în arest preventiv în penitenciar pentru 30 de zile. O decizie în acest sens au emis magistrații de la Judecătoria Ciocana.

Potrivit acuzatorilor, preliminar acesta riscă 7 ani de închisoare și privarea de dreptul de a conduce. Mai mult, acesta anterior a rămas fără permis de conducere. S-a întâmplat în noiembrie 2021 și de atunci a condus fără acte în regulă, scrie TV8.MD

Declarația a fost făcută presei de către Radu Talpă, procurorul care se ocupă de acest caz. Potrivit lui, bărbatul se numește Popovici Dragomir. Astfel, se confirmă informația apărută în spațiul public, potrivit căreia, chiar el se afla la volanul Mercedes-ului în noaptea din 24 iulie.

Pe rețelele de socializare martorii mai scriu că în noaptea cu pricina, Popovici Dragomir ar fi fost în stare de ebrietate. Procurorul spune că acest lucru nu poate fi demonstrat procesual, în condițiile în care bărbatul a fost reținut la câteva zile după accident.

Amintim că un accident în lanț s-a produs în seara de 24 iulie, în jurul orei 22:00, în apropierea centrului comercial Jumbo din sectorul Botanica al capitalei. Patru mașini – Smart Forfour, Volkswagen Polo, Skoda Octavia, Mercedes – au fost accidentate, iar 5 persoane au fost transportate la spital. De menționat că șoferul automobilului de model Mercedes a fugit de la fața locului.

Una dintre victimele accidentului rutier se află în stare critică. Femeia trebuie să fie operată și să treacă un curs de reabilitare în Germania, însă familia sa nu dispune de mijloacele financiare necesare pentru aceste lucruri. Astfel, internauții de pe rețelele de socializare fac apel la cetățeni să doneze bani pentru intervenția chirurgicală și tratament.

Doinița Prodan este una dintre persoanele care a fost implicată în accidentul din proximitatea centrului comercial Jumbo. Potrivit informațiilor, airbag-ul, din mașina în care se afla în momentul impactului, nu s-a activat, ceea ce a dus la faptul că cutia toracică i-a fost grav afectată, iar organele i-au fost străpunse de coastele rupte. În prezent, femeia se află în stare critică în secția de reanimare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata